• ۲۵ آذر ۱۴۰۳
  • بودجه آموزش و پرورش در سال ۹۹

    بودجه آموزش و پرورش در سال ۹۹

    وزیر آموزش و پرورش گفت: بودجه آموزش و پرورش در سال ۹۹ حدود ۲۳ درصد رشد داشته است اما با همین افزایش هم نمی‌توانیم معوقات خود را پرداخت کنیم.

    در حالی که چند روز اخیر کانون شورای صنفی فرهنگیان ایران طی فراخوانی خواهان برگزاری تجمع مسالمت‌آمیز فرهنگیان بازنشسته به دلیل مشکلات معیشتی در دوم دی ماه امسال و همزمان اعتصاب معلمان به دلیل حقوق‌های پایین و عدم توانایی در گذراندن زندگی شده‌اند، وزیر آموزش و پرورش کشور با حضور در یکی از دبستان‌های تبادکان مشهد به تشریح بودجه‌ی آموزش و پرورش در سال ۹۹ پرداختند.

    به گزارش اکولیب به نقل از تسنیم:« محسن حاجی میرزایی در حاشیه بازدید از “دبستان باقریه” در منطقه تبادکان مشهد در نشست صمیمانه با معلمان اظهار‌کرد: با اندیشه‌ها و تلاش معلمان که سرمایه اصلی آموزش و پرورش هستند می‌توان حرکت‌های بزرگی انجام داد و نسلی را تربیت کرد که در آینده برای کشور مفید باشند.

    وی افزود: وقتی در جمع معلمان مدارس قرار می‌گیریم متوجه ظرفیت‌های عظیمی که در این قشر وجود دارد می‌شویم، تمام مشکلاتی که امروز در این جمع مطرح شد واقعیتی است که از دید ما هم پنهان نبوده ولی متاسفانه باید اذعان کنیم ما در این سال‌ها مشکلات آموزش و پرورش را به جای حل کردن حمل کرده‌ایم و در دوره‌های زمانی مختلف با آن درگیر بوده‌ایم.

    وزیر آموزش‌وپرورش ادامه‌داد: آثار نقایصی که امروز وجود دارد می‌تواند تهدید جدی برای نظام تعلیم و تربیت ما باشد و تنها تلاش و همت معلمان است که کمی از اثرات مشکلات و تنگناها را کاهش می‌دهد.

    حاجی میرزایی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر این که مدرسه باید یک عنصر زنده در محلات و در ارتباط عمیق با جامعه پیرامون خود بوده و با جامعه اطراف خود ارتباطی تنگاتنگ داشته باشد، تأکید‌کرد: زمانی آموزش و پرورش در جایگاه اصلی خود قرار می‌گیرد که مدرسه کانون یادگیری و عرصه‌ای برای ارتباط نزدیک با خانواده و محیط خود باشد و در مجموع باید تعلیم و تربیت را به یک عنصر کارکردی تبدیل کنیم.

    وزیر آموزش و پرورش در بخش دیگری از این جلسه با اشاره به این که بودجه آموزش و پرورش در سال ۹۹ درحدود ۲۳ درصد رشد داشته است ولی با همین افزایش هم نمی‌توانیم معوقات خود را پرداخت کنیم، تصریح‌کرد : تلاش می‌کنیم به تدریج چالش‌ها را پشت سر بگذاریم اما باید در نظر داشته باشیم مجموعه کشور در شرایط سختی قرار دارد و ما در همین وضعیت باید به دنبال بهبود کیفیت کار در آموزش و پرورش باشیم و به دنبال کاهش حجم معوقات پرداختی به معلمان هستیم.

    وی درخصوص مشکلات کمبود فضا و نیروی انسانی در مناطق حاشیه شهر مشهد از جمله منطقه تبادکان هم‌گفت : چند استان باتوجه به تعداد بالای دانش‌آموز سرانه فضای آموزشی کمتر از متوسط کشور دارند و بر همین اساس تمام تمرکز ما رساندن آنها به سرانه میانگین کشوری است.

    حاجی میرزایی در پایان ضمن تقدیر مجدد از تلاش‌های معلمان، روحیه سرزندگی و خلاقانه آن‌ها را بهترین نیرو برای رشد تعلیم و تربیت دانست و گفت: قطعاً آموزش و پرورش بدون همراهی و اندیشه معلمان خود توان چیره شدن بر مشکلات را ندارد.»

     همچنین یادآوری این موضوع که مجموعه‌ی آموزش و پرورش و بودجه‌ی آن پس‌اندازی برای آینده‌‌ی ایران است، هرگونه رشد در بودجه‌ی آن ضامن سلامت اقتصادی، اجتماعی و… است.