ﺭﻳﻴﺲ ﻛﻞ ﺳﺎﺯﻣﺎﻥ ﺍﻣﻮﺭ ﻣﺎﻟﻴﺎﺗﻰ ﻛﺸﻮﺭ ﺑﺎ ﺑﻴﺎﻥ ﺍﻳﻨﻜﻪ ۵۰ درصد اقتصاد کشور معاف از مالیات است، اظهار داشت: :ﻫﻮﺷﻤﻨﺪسازی نظام مالیاتی ﻛﺸﻮﺭ امری ﺍﻧﻜﺎﺭ ﻧﺎﭘﺬﻳﺮ ﺍﺳﺖ. وی با بیان اینکه کشورهای توسعهیافته عمدتاً از نظام مالیات هوشمند برخوردارند: گفت هوشمندسازی نظام مالیاتی امکان فرار مالیاتی را کاهش داده و لایههای پنهان اقتصاد را شفاف میسازد.
دکتر امیدعلی پارسا، رئیس سازمان امور مالیاتی کشور، که به همراه نادر جنتی، معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان به زنجان سفر کرده بود، در جلسهای با حضور استاندار زنجان، مدیر کل امور مالیاتی و همچنین رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی این استان تصریح کرد: برای هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور همه معاملات باید به صورتی انجام شود که قابل رویت باشد و هیچ دستگاهی نباید به اسم محرمانه بودن اطلاعات، از ارائه اطلاعات اجتناب نموده و در برنامه شفافیت اطلاعات اقتصادی اخلال ایجاد نماید.
دکتر پارسا با اشاره به نحوه تامین مالی دولت و منابع مختلف درآمدی کشور، عنوان داشت: در حال حاضر حدود ۳۵ درصد از درآمدهای کشور از مالیات تامین میشود و این در حالیست که در دنیا و به ویژه در کشورهای درحال توسعه این عدد ۸۰ تا ۸۵ درصد میباشد. وی با بیان اینکه هزینههای اجتماعی شامل حفظ نظم، آموزش و پرورش و بهداشت و پروژههای مختلف در اقصی نقاط کشور از محل مالیاتها تامین میشود گفت: تردیدی نیست که لازمه زندگی شخصی و اجتماعی، پرداخت هزینههای اجتماعی و البته هزینههای مربوط به بهرهمندی ار خدمات عمومی است.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی خاطرنشان کرد: چند راه برای تامین مالی دولت و پوشش هزینههای کشور وجود دارد: یا باید مالیات عادلانه متناسب با ثروت، درآمد و مصرف اخذ شود و یا اینکه استقراض صورت گیرد و پول چاپ شود که نتیجه آن تورم است و تورم نوعی مالیات پنهان است که فشار آن بیشتر بر روی طبقات متوسط، پایین، بازنشسته و طبقات ضعیف جامعه است.
وی با بیان اینکه راهحل دیگر تامین مالی دولت، فروش اموال، داراییها و ذخایر طبیعی است عنوان داشت: فروش نفت، فروش سرمایه کشور است و سرمایه کشور باید در راه توسعه زیرساختهای کشور هزینه شود و نه برای پوشش هزینههای جاری. دکتر پارسا اضافه کرد: در سالهای گذشته بودجه کشور عمدتاً وابسته به نفت بود؛ اما در شرایط کنونی باید با اتکای کامل بودجه کشور به مالیات، تهدید کاهش فروش نفت را به فرصت تبدیل کنیم.